چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Wednesday / 14 May / 2025
×
رگ حیات کشاورزی استان مرکزی در خطر مرگ
جهاد کشاورزی استان مرکزی

رگ حیات کشاورزی استان مرکزی در خطر مرگ

گنج یابی که به گنج نرسید
فرمانده انتظامی محلات

گنج یابی که به گنج نرسید

باستان‌شناسان در شهر نیم ور استان مرکزی موفق به کشف محوطه‌ای پیش از تاریخی شدند که به دوره‌های اواخر نوسنگی و مس سنگی تعلق دارد و شواهدی از سکونت انسان در این دوران را به نمایش می‌گذارد.
  • کد نوشته: 2056
  • منبع: میراث فرهنگی استان مرکزی
  • ۳ اردیبهشت
  • 10 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به‌گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، حسین محمودی گفت: در بررسی‌های باستان‌شناسی انجام‌شده در شهر نیم ور، یک محوطه پیش از تاریخی متعلق به دوره‌های اواخر نوسنگی و مس سنگی کشف گردید.

    معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: این محوطه تاریخی که در جنوب غرب شهر نیم ور واقع شده، نشان‌دهنده سکونت انسان در دوران پیش از تاریخ، به‌ویژه دوره مس سنگی است. دوره انتقال از نوسنگی به مس سنگی، از ۵۲۰۰ تا ۴۵۰۰ قبل از میلاد را شامل می‌شود و شاخصه مهم آن، سفال قرمز رنگ موسوم به سفال فرهنگ چشمه علی است که شواهد آن از این محوطه مورد بررسی قرار گرفته است.

    او همچنین ادامه داد: دوره مس سنگی، فرهنگی جدید نسبت به دوره نوسنگی است که تحولات مختلفی در تمامی شئونات زیستی انسان در مناطق مختلف ایران رخ داده است. این دوره که از ۴۵۰۰ تا ۳۰۰۰ قبل از میلاد ادامه داشته، بر اساس شاخص‌ها و تحولات فناورانه، از جمله بهره‌گیری از فلز مس و استفاده از چرخ سفالگری شناخته می‌شود.

    محمودی در پایان گفت: مطالعه گونه‌شناسی سفال‌های محوطه پیش از تاریخی آب رباط با سایر محوطه‌های دارای فرهنگ مس سنگی و همچنین ثبت این محوطه در فهرست آثار ملی ایران در دست اقدام قرار دارد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *