به گزارش روابط عمومی ستاد نمازجمعه شهر محلات، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ربانی امام جمعه محلات در خطبه اول نماز جمعه که در مسجد القائم(عج) برگزار گردید ضمن توصیه به تقوا و پرهیزکاری در خصوص تفقه در دین گفت: بر اساس روایتی از امام صادق (ع) بنده ایمان خود را تکمیل نمیکند مگر اینکه سه خصلت تفقه در دین به معنای فهم عمیق دینی، مدیریت اقتصادی در زندگی و صبر بر مصیبتها در او وجود داشته باشد. تفقه به این معنا است که انسان دین خود را شناخته و به آن عمل کند.
وی گفت: عرضه دین بر امام معصوم (ع) به این دلیل است که انحراف در تفقه و معرفت شکل نگیرد و در صورت انحراف، این انحراف اصلاح گردد.
ایشان تفقه در دین را به دو شکل تخصصی و عمومی بیان کرد و گفت: تفقه تخصصی به این شکل است که عدهای همت کرده و عمر خود را صرف فراگیری معارف دینی کنند که در آیه ۲۲ سوره توبه به عنوان یک وظیفه و امر صروری برای جامعه اسلامی به آن اشاره شده است.
امام جمعه محلات افزود: هدف از آشنایی تخصصی افراد با دین این است که این افراد باید برگشته و قوم خود را آگاه کنند. این اقدام سالهای سال در حوزههای علمیه در حال انجام و گسترش است. به برکت انقلاب اسلامی این موضوع گسترش پیدا کرده و تعدد مراکز آموزشی دستورات دینی در جمهوری اسلامی نشانه همین موضوع است که شکل تخصصی نیز به خود گرفته است. طبیعتا باید افرادی به شکل تخصصی وارد تفقه در دین شوند. در آیه ۲۶۹ سوره بقره نیز به این موضوع اشاره شده است. بر اساس روایات، شیطان از مرگ هیچکس به اندازه مرگ فقیه خوشحال نمیشود.
وی در ادامه گفت: زمینه برای فراگیری تفقه در دین فراهم است و باید از مرحوم آیتالله سید طه مقدسی به عنوان موسسه حوزه علمیه محلات که منشاء خیر و برکات فراوان و تربیت طلاب بسیاری شده است که برخی از آنها دارای جایگاههای مهم علمی و مسئولیتی هستند، یاد کنیم.
ایشان تصریح کرد: توصیه میکنیم کسانی که استعداد، علاقه و همت این موصوع را دارند، تشویق به ورود به حوزه کنیم. علیرغم تمام تبلیعات سوء که در سالهای اخیر علیه حوزههای علمیه و روحانیت شده است، همچنان زمینه فراگیری تفقه فراهم است.
خطیب جمعه محلات در خصوص تفقه عمومی گفت: تفقه عمومی در دین وظیفه عامه مردم است. بر اساس روایتی از امام صادق (ع)، مردم نباید جاهل به دین، غافل از احکام دین و رویگردان از فراگیری تعالیم دینی باشند. اگر کسی دنبال فراگیری معارف دینی نباشد، خداوند در روز قیامت به او نظر نکرده و هیچکدام از اعمال او را پاکیزه قرار نمیدهد. هر دو شکل تفقه نیز بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: عامه مردم در عرضه دین در زمان غیبت و فراگیری معارف دینی در زمان غیبت نباید به هر منبعی مراجعه کنند. به ویژه در شرایط کنونی که محلهای مختلفی برای عرضه دین به مردم وجود دارد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
ایشان گفت: بر اساس روایت امام صادق (ع) باید معارف دین را از علمای شیعه و متخصصین معارف دین فرا گرفت. اگر از اینها گذشته و معارف دین را از دیگران بیاموزیم، دین را از خائنین گرفته ایم. خائنین کسانی هستند که معارف دینی به آنها ارائه شد اما آن را تغییر دادند. این خائنین از رحمت الهی دور هستند.
حجتالاسلام ربانی در خطبه دوم با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز ارتش و سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: تشکیل این دو نهاد به عنوان ایجاد آمادگی برای دفاع از ایران اسلامی و نظام مقدس اسلامی است. فلسفه وجودی این دو نهاد بر پایه آموزههای دینی و عقلانیت استوار است.
وی با بیان اینکه آمادگی نظامی یک امر و تکلیف در اسلام بوده و ایجاد بازدارندگی خواهد کرد، ادامه داد: اینکه دشمنان ما به ویژه در سالهای اخیر با وجود رجزخوانیها و تهدیدها جرات حمله به کشور را ندارند، به واسطه قدرت دفاعی ما است و این قدرت مرهون تلاشهای دانشمندان جوان سپاه و ارتش و حاصل رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری است.
امام جمعه محلات با گرامیداشت یاد شهدای ارتش، سپاه و ورزشکار، افزود: این آمادگی و قدرت دفاعی باید حفظ شده و با پیشرفت زمان باید بهروزرسانی شود. نیروهای نظامی قدرتمند ضرورتی برای جامعه بوده و برای مردم امنیتآفرین است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان سه قوه و ضرورت پیگیری تصمیمات از سوی مسئولان، تصریح کرد: در بسیاری نقاط قانون و مقررات به شکل کافی پیشبینی شده است اما در مرحله اجرا، پیگیریهای لازم صورت نمیگیرد.
ایشان با اشاره به وجود دو رویکرد سرمایهداری و سرمایهگذاری، گفت: برخی افراد به مالاندوزی میپردازند درحالیکه میتوانند با ایجاد یک کارگاه، اشتغالزایی و تولید ایجاد کنند اما با خوخواهی، سرمایه خود را انباشته میکنند. مسئولان باید موانع سرمایهگذاری و تولید را برطرف کنند. برخی از کاغذبازیها و مقررات دست و پاگیر مانعی برای تولید است.
خطیب جمعه محلات اظهار کرد: یک تولیدکننده گاهی برای دریافت مجوز باید ماهها و سالها منتظر بمانند. مسئولان گاهی بر موضوعاتی پافشاری میکنند درحالیکه قابل انعطاف است. باید این موانع برطرف شود تا سرمایهگذاران با آرامش خاطر دست به سرمایهگذاری بزنند.
حجت الاسلام ربانی با اشاره به جریان داشتن گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، ادامه داد: نباید مسائل کشور به این گفتوگوها و مذاکرات که به شکل غیرمستقیم در جریان است، گره زده شود. این اشتباه در برجام انجام شد، اگر مسائل کشور به این مذاکران گره بخورد، کشور را شرطی خواهد کرد.
وی افزود: اگر خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم، پیامهای مختلف ارسالی به کشور، نشان از به هم ریختگی در اردوگاه تصمیمگیری دشمن است اما اگر بدبینانه به این موضوع نگاه کنیم، این پیامهای ارسالی برای ایجاد جو روانی در جامعه است؛ مهم گره نزدن مسائل کشور را به این مذاکرات است.
ایشان تصریح کرد: اگر مسایل کشور را به پیشرفت یا عدم پیشرفت مذاکرات گره بزنیم، این فراز و نشیبها، مسئولین و جو روانی جامعه را به هم میریزد و تاثیرات مختلفی بر اقتصاد و مسائل معیشتی مردم خواهد گذاشت.
امام جمعه محلات گفت: ما دنبال منافع و حقوق مسلم خود و برچیده شدن تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه هستیم. تمام این تحریمها نیز به بهانههای مختلف از جمله ساخت سلاح اتمی بوده است. برداشته شدن تحریمها حق ما است و هرگاه این حق ما را به رسمیت شناخته و در عمل نیز به آن پایبند باشند، مشکلی با توافق وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما اگر به دنبال تحمیل مسائلی به شکل قلدرمابانه، ظالمانه و به شکل ناحق به ما باشند، مذاکرات به جایی نخواهد رسید.
حجت الاسلام ربانی در خاتمه با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر همکاری کشورهای اسلامی در دیدار با مقام بلندپایه عربستان، افزود: تکیه بر بیگانگان موجب ایجاد اختلاف در کشورهای اسلامی شده و موجب هدر رفتن فرصتهای موجود در کشورهای اسلامی و به ویژه کشورهای منطقه خواهد شد. باید انسجام بین مسلمانان ایجاد شده تا دشمنان نتوانند از تفرقه بین مسلمانان سوءاستفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید