به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«نسیم محلات»،رسول شمسی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: چهارهزار قنات در استان مرکزی وجود داشت که به دلیل نبود مدیریت صحیح، شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی این تعداد به دو هزار و ۸۱۳ قنات تقلیل یافت و دبی متوسط این تعداد قنوات استان بین پنج تا ۱۰ لیتر بر ثانیه است که حدود ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی از این قناتها تغذیه میکنند.
وی با بیان اینکه قناتهای باقی مانده استان نیاز به بهسازی و بازسازی دارند، ادامه داد: مساحت قسمت مورد نیاز بهسازی یا بازسازی هرکدام از قناتها باتوجه به وضعیت موجود و شرایط قنات تعیین میشود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: بازسازی بدون تامین اعتبار ممکن نیست و برای زنده نگه داشتن جریان آب قناتها باید در سریعترین زمان ممکن اعتبار لازم تامین شود.
شمسی حیات قنوات را باتوجه به نیاز نداشتن به برق و تامین بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان را ضروری دانست و تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی نامناسب و ناترازی انرژی باید همه امکانات برای احیا و حفظ قنوات حفظ شوند.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از بهسازی قناتها نیاز به مشارکت مردمی دارد و خود کشاورزان به عنوان بهرهبردار باید همکاری کنند که این مهم نیاز به فرهنگسازی و اطلاع رسانی دارد.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید